Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

Informationssäkerhetskonferens för offentlig sektor 2020

Välkommen till årets informationssäkerhetskonferens för offentlig sektor den 29-30 september 2020!

Kom och ta del av erfarenhet och kunskap inom informationssäkerhetsområdet. Konferensen erbjuder som vanligt ett varierat och högaktuellt innehåll och har i år temat Säker och hållbar digitalisering.

Trots rådande COVID-19-situation, planerar vi i första hand för en konferens enligt upplägg från tidigare år. Beroende på hur läget utvecklas under våren och sommaren måste vi dock vara beredda på att alternativt genomföra konferensen i form av en digital livesändning. 

Från och med idag kan du som arbetar inom offentlig sektor anmäla dig till konferensen Informationssäkerhet för offentlig sektor som genomförs den 29-30 september på City Conference Center (Folkets hus) i Stockholm. Liksom tidigare år är konferensen avgiftsfri. 

Om konferensen

Konferensen arrangeras av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Post- och telestyrelsen, Försvarets radioanstalt, Säkerhetspolisen, Polismyndigheten, Försvarets materielverk/Sveriges Certifieringsorgan för IT-säkerhet, Försvarsmakten/Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten.

Syftet med konferensen är att stärka samhällets cyber- och informationssäkerhet och målgruppen är personer inom offentlig sektor som är förtroendevalda eller anställda och arbetar med eller ansvarar för informationssäkerhet.

Program

Programmet håller på att fastställas och olika potentiella lösningar för arrangemanget, baserat på hur hälsoläget kan se ut i september, undersöks just nu. Darja Isaksson generaldirektör på Vinnova och Ann-Marie Eklund Löwinder CISO och informationssäkerhetsexpert vid Internetstiftelsen kommer tala om digitalisering. Vi återkommer med kontinuerlig uppdaterad information under våren gällande konferensens program och upplägg.

Målgrupp

Konferensens målgrupp är personer inom offentlig sektor (kommun, region, länsstyrelse eller  myndighet) som är förtroendevalda eller anställda och arbetar med eller ansvarar för informationssäkerhet.

Som tjänsteman kan du exempelvis ha rollen som:

•                    Informationssäkerhetsansvarig/informationssäkerhetssamordnare

•                    It-säkerhetsansvarig

•                    It-chef/It-ansvarig

•                    Personuppgiftsombud/dataskyddsombud

•                    Jurist

•                    Arkivarie

•                    Kvalitetsansvarig

•                    Beredskapssamordnare

•                    Verksamhetscontroller

Konferensavgift

Konferensen är avgiftsfri.

I konferenspaketet ingår lunch dag 2, den 30 september, och kaffe båda dagarna samt enklare förtäring under minglet dag 1, den 29 september.

Antalet deltagare är begränsat och kommer fastställas under sommaren. Arrangörerna förbehåller sig rätten att vid behov begränsa antalet deltagare per organisation. Anmäld som inte deltar under konferensen eller avanmäler sig efter den 10 september debiteras med 2000 kr. Det går dock bra att anmäla en ersättare.

Program

Under den första konferensdagen hålls föredrag för samtliga deltagare från kl. 13.00 till kl. 17.30. Dagen avslutas med föredrag från Darja Isaksson och därefter följer mingel där det serveras snittar och alkoholfri dryck. Önskas andra drycker finns även det till försäljning.

Under den andra konferensdagens förmiddag, kl. 09.00 till kl. 12.10, finns tolv olika föredrag att välja mellan. Lunchen serveras i restaurang Cabaret (Folkets Hus) och i Bruces matsalar (Norra Latin) kl. 12.10-13.30.

Efter lunch samlas vi återigen för ytterligare intressanta föredrag som avrundas med en summering av konferensen. Därefter fortsätter föredrag till 15.30 av bland annat Ann-Marie Eklund Löwinder.

Anmälan

En nyhet för i år är att det inte längre kommer att vara ”först till kvarnen”-principen som gäller för biljetter. Vi tar emot din intresseanmälan och gör därefter ett urval baserat på en rättvis representation av deltagare från olika delar av offentlig sektor. Blir du antagen får du en slutgiltig bekräftelse i juni.

Du är välkommen att anmäla dig i två steg:

1.     En öppen intresseanmälan till konferensen görs under perioden 27 april - 25 maj 2020.

2.     Slutlig anmälan görs mellan 8 juni – 1 juli 2020. Vid den tidpunkten kan deltagaren även välja parallella seminariespår för dag två.

Länk till anmälningssidan.

MSB anlitar konferensbyrån Reachem som bland annat administrerar deltagarhanteringen för konferensen. När du klickar på länken ovan omdirigeras du till anmälningssidan som är skapad av Reachem och upprättad i systemet Delegia organizer.                            

Lokal

City Conference Center (Folkets hus), Kongresshallen, Barnhusgatan 12-14 i Stockholm.

Ta med giltig legitimation vid registrering.

Utvärdering

Efter konferensen får du en webbenkät där vi ber dig utvärdera konferensen. 

Vid frågor

Frågor kring anmälan sänds till msb@reachem.se

Frågor som rör konferensens innehåll sänds till konferensen@informationssakerhet.se

 

Publicerad: 2020-04-27
Uppdaterad: 2020-04-27
Skribent: Redaktionen
Innehållsansvarig: MSB