Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

SIS utbildningar inom informationssäkerhet

Om utbildningarna

Inom SIS utbildningar inom informationssäkerhet finns allt från grundläggande utbildningar upp till expertnivå. Utbildningarna vänder sig främst till den som är informationssäkerhetssamordnare/-chef, it-chef, it-projektledare, Risk Manager, verksamhetsutvecklare, internrevisor eller VD.

Fokus är riktat mot tillämpning av de kunskaper som lärs ut. SIS utbildningar inom informationssäkerhet ger dig rätt verktyg (standard eller handbok ingår i samtliga utbildningar), förklarar metoder och tillvägagångssätt och låter de praktiska övningarna ta lika stor plats som de teoretiska.

Alla utbildare inom området informationssäkerhet är verksamma som konsulter och experter inom sitt område och de är dessutom aktiva i själva standardiseringsarbetet – det vill säga det som ligger till grund för innehållet i utbildningen.

Risk- och kontinuitetshantering

Det finns dessutom utbildningar inom risk- och kontinuitetshantering. Genom dessa ges praktisk kunskap att använda direkt i den egna verksamheten. Kurserna bygger på ERM (Enterprise Risk Management) och perspektivet god riskhantering, det vill säga förmågan att även ta tillvara verksamhets-/affärsmöjligheter.

Utbildningen ger också kunskap om de nya internationella standarderna inom risk- och kontinuitetshantering (ISO 31000 och ISO 22301). Utbildningarna inom risk- och kontinuitetshantering hålls i samarbete med namnkunniga konsulter och vänder sig till den som arbetar med risk- och sårbarhetsanalyser, säkerhetsarbete eller riskhantering i stort. 


Information om SIS utbildningar inom informationssäkerhet

 

Publicerad: 2013-03-18
Uppdaterad: 2017-04-04
Skribent: MSB
Innehållsansvarig: SIS