Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

Informationssäkerhet som privatperson

Vår egen informationssäkerhet handlar om att hantera privat information på ett säkert sätt.

Hur hanterar du din information?

I vår vardag hanterar vi en mängd olika typer av information. Det kan till exempel handla om personuppgifter, banksaldon, fotografier och betyg. Information som är viktig för dig på olika sätt och som du är rädd om.

Informationssäkerhet handlar om att förstå att värdefull information ska behandlas med varsamhet. Allt som ligger framme på ditt skrivbord är till exempel ofta inte önskvärt att andra personer ser eller läser. När man samtalar om information med känsligt innehåll bör man tänka på var och med vem man gör det vare sig informationen är privat eller arbetsrelaterad.

DinSäkerhet.se

DinSäkerhet.se är MSB:s webbplats för privatpersoner om risker och säkerhet.

På webbplatsen finns råd, tips och checklistor. Syftet är att ge den enskilde individen bättre förutsättningar att förbättra sin egen informationssäkerhet och undvika att ta onödiga risker. 

Avsnittet innehåller bland annat råd om hur man hanterar och skapar starka lösenord, undviker identitetsstöld med mera.

Mer information hittar du på DinSäkerhet.se

Till dig som småföretagare

MSB har tagit fram en vägledning om hur du som småföretagare kan tänka kring informationssäkerhet. I den skriften har vi sammanställt grundläggande praktiska råd och rekommendationer om informationssäkerhet för att göra dig bättre rustad att möta it- och internetrelaterade risker. Råden riktar sig till dig som ska starta eller redan driver ett företag med färre än tio anställda.

Länk till vägledningen Informationssäkerhet för småföretag

Publicerad: 2015-06-14
Uppdaterad: 2017-11-20
Skribent: MSB
Innehållsansvarig: MSB