Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

Nyheter

 • Visar de tre föreskrifterna liggandes ovanpå varandra
  2020-09-15

  Nya föreskrifter och stöd på informationssäkerhetsområdet

  MSB har identifierat behov av tydligare styrning av statliga myndigheternas informationssäkerhetsarbete och ger nu ut ett föreskriftspaket i tre delar där två föreskrifter uppdaterats och en tillkommit. Föreskrifterna träder ikraft 1 oktober 2020. Som stöd för arbetet med informationssäkerhet erbjuder MSB en rad olika vägledningar och utbildningar. 

  Läs mer
 • Genrebild på krypterad information
  2020-06-10

  Öka motståndskraften mot ransomware

  Gränserna för vad hälso- och sjukvården kan klara av testas hårt under nu pågående covid-19-pandemi. Dessutom försöker kriminella på olika sätt att utnyttja situationen. Phishing-kampanjer som får covid-19-skepnad eller riktade ransomware-attacker mot sjukvården, har redan observerats och inträffat i andra länder. Risken för att detta kan inträffa i Sverige går inte att bortse från. Därför genomförs nu en särskild informationsinsats mot hälso- och sjukvårdssektorn med i synnerhet förebyggande åtgärder mot ransomware.

  Läs mer
 • Konferensen Informationssäkerhet för offentlig sektor 2020 ställs in

  För att begränsa risken för spridning av covid-19 har arrangören, samverkansgruppen för informationssäkerhet (SAMFI), valt att ställa in årets upplaga av konferensen Informationssäkerhet för offentlig sektor.

  Läs mer