Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

Nyheter

  • Nya regler inom informationssäkerhetsområdet

    Föreskrifterna om informationssäkerhet för statliga myndigheter har uppdaterats och börjar gälla idag den 1 oktober. Två av föreskrifterna har uppdaterats och en tillkommit. Föreskriftspaketet finns samlat på MSB:s hemsida

    Läs mer
  • Visar de tre föreskrifterna liggandes ovanpå varandra
    2020-09-15

    Nya föreskrifter och stöd på informationssäkerhetsområdet

    MSB har identifierat behov av tydligare styrning av statliga myndigheternas informationssäkerhetsarbete och ger nu ut ett föreskriftspaket i tre delar där två föreskrifter uppdaterats och en tillkommit. Föreskrifterna träder ikraft 1 oktober 2020. Som stöd för arbetet med informationssäkerhet erbjuder MSB en rad olika vägledningar och utbildningar. 

    Läs mer
  • Genrebild på krypterad information
    2020-06-10

    Öka motståndskraften mot ransomware

    Gränserna för vad hälso- och sjukvården kan klara av testas hårt under nu pågående covid-19-pandemi. Dessutom försöker kriminella på olika sätt att utnyttja situationen. Phishing-kampanjer som får covid-19-skepnad eller riktade ransomware-attacker mot sjukvården, har redan observerats och inträffat i andra länder. Risken för att detta kan inträffa i Sverige går inte att bortse från. Därför genomförs nu en särskild informationsinsats mot hälso- och sjukvårdssektorn med i synnerhet förebyggande åtgärder mot ransomware.

    Läs mer