Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

MSB och Försvarshögskolan arrangerar uttagningstävling inför Cyber Challenge 2017

Den 26 januari 2017 arrangerar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Försvarshögskolans Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier (FHS/CATS) en uttagningstävling  inför tävlingen ”Cyber 9/12 Student Challenge 2017” som genomförs i Geneve, Schweiz, under våren 2017.

Uttagstävlingen genomförs på FHS i Stockholm och vänder sig till studenter och forskare vid svenska lärosäten för högre studier. Samtliga större universitet och högskolor har fått en inbjudan att delta med ett eller flera lag. Representanter från MSB och Informationssäkerhetsrådet kommer att agera domare. I tävlingen ingår ämnen som  incidenthantering, kommunikation, policyutveckling och konsekvensanalys som naturliga delar i syfte att stärka studenters kunskaper om cyberrelaterade policyfrågor.

De tre lag som ges bäst omdömen av tävlingens domare erbjuds att under våren delta i den internationella tävlingen Cyber 9/12 Student Challenge 2017 i Schweiz. Varje lag får ett ekonomiskt bidrag av MSB.

Anmälan

Anmälan sker senast den 15:e december, 2016, via e-mail till: gazmend.huskaj@fhs.se Cybersäkerhetstävlingen är kostnadsfri. Lagen får mer information efter anmälan.

Information om tävlingen på msb.se

Mer information om tävlingen och hur anmälan görs finns på msb.se.

 

Publicerad: 2016-12-12
Uppdaterad: 2016-12-12
Skribent: MSB
Innehållsansvarig: MSB