Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida
2017-09-14

Workshop om nya metodstödet

Möjlighet att delta i workshop där det reviderade metodstödet för att arbeta systematiskt med informationssäkerhet testas.

MSB har tillsammans med en arbetsgrupp bestående av representanter från kommun, myndigheter, privat företag och SIS TK318 arbetat med att revidera Metodstödet för LIS. Vi är nu i slutfasen av framtagandet av det nya Metodstödet för systematiskt informationssäkerhetsarbete.

Metodstödet är tänkt att stödja de som arbetar med informationssäkerhet i en organisation. Metodstödet bygger på standarden SS-EN ISO/IEC 27001 – Ledningssystem för informationssäkerhet och ger praktiskt stöd i hur arbetat kan bedrivas.

För att kvalitetssäkra det nya metodstödet bjuder vi härmed in till en workshop där vi tillsammans testar valda delar av metodstödet mot ett antal exempelorganisationer.

Workshopen kommer att genomföras tisdagen den 17 oktober i lokal Turbine på GT30 som ligger på Grev Turegatan 30 i centrala Stockholm. Vi bjuder på frukostfika och lunch samt kaffe på eftermiddagen.

Det finns 30 platser och först till kvarn gäller. Vi tar oss dock friheten att fördela platserna så att det blir en spridning mellan privata och offentliga organisationer. Du som anmäler dig ska ha erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhet i en organisation. Du ska också ha läst in dig på det material vi kommer att skicka ut inför workshopen. Materialet är inte så omfattande, räkna med att avsätta en eller ett par timmar för att läsa.

Vi vill ha din intresseanmälan senast den 2 oktober.

Önskemål om att delta skickas till kristina.starkerud@msb.se. Glöm inte att anmäla önskemål om vegetarisk kost eller ev. födoämnesallergier.

Publicerad: 2017-09-14
Uppdaterad: 2017-09-14
Skribent: MSB
Innehållsansvarig: MSB