Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

Nyheter

 • Uppdaterad föreskrift från Försvarsmakten om signalskyddstjänst

  En uppdaterad föreskrift från Försvarsmakten om signalskyddstjänsten FFS 2019:9 har fastställts och börjar gälla från och med 1 januari 2020. 

  Läs mer
 • MSB erbjuder kurs inom nätverksmonitorering

  MSB håller på att skapa en kurs i nätverkstrafikmonitorering och kommer under 3-4 mars 2020 tillhandahålla en pilotomgång för denna kurs. 

  Syftet med kursen är att utveckla deltagarens kunskap, färdighet och kompetens inom nätverkstrafikmonitorering och därigenom bidra till ett robust och motståndskraftigt samhälle. Kursen är teknikorienterad och fokus kommer ligga på att förstå hur nätverkstrafikmonitorering fungerar praktiskt med hjälp av olika verktyg på en linuxplattform. Kursen syftar också till att deltagarna i sin tur ska kunna utbilda andra, främst inom sin egen organisation, för att ytterligare bidra till kunskapsutveckling.

  Målgruppen är operatörer, integratörer och konsulter som jobbar i ICS/SCADA-miljöer.

  Om ni anser att er organisation behöver utveckla er förmåga inom nätverkstrafikmonitorering, skicka då denna inbjudan till den person (eller funktion) som ni tror är rätt mottagare.

  Anmälan görs på webben https://www.msb.se/sv/utbildning--ovning/msbs-utbildningsprogram/natverkstrafikmonitoreringskurs/. Sista anmälningsdag är 20 januari 2020.

   

  MSB förbehåller sig rätten att göra ett urval bland de anmälda för att skapa en jämn fördelning av representerade aktörer vid kursen samt mot bakgrund av ett köns- och mångfaldsperspektiv. Vid fler anmälda än tillgängligt antal platser kommer i första hand deltagare från de olika samhällsviktiga sektorerna Energiförsörjning, Transport, Hälso- och sjukvård samt omsorg, Livsmedelsförsörjning/Dricksvatten samt Information och kommunikation att prioriteras.

  Läs mer
 • Referat från Informationssäkerhetskonferensen 2019

  Tack alla som deltog på årets informationssäkerhetskonferens för offentlig sektor i Stockholm! Nu finns referat, filmer och bilder från konferensen. Ni finner allt material här.

  Läs mer