Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

Nyheter

 • Driftstörningar för DISA

  På grund av plattformsbyte av DISA denna vecka kan driftstörningar påverka utbildningssidan. Vi hoppas att problemen ska vara avvärjda inom kort.

  DISA finner ni via denna länk.

  Läs mer
 • Riskbeteenden i fokus under årets informationssäkerhetsmånad

  Årets informationssäkerhetskampanj leds av MSB och polisen och har budskapet ”Tänk säkert -  gör smarta saker säkra”. Utvecklingen av smarta, uppkopplade saker går snabbare än vad vi många gånger har kunskap för och vi ifrågasätter inte heller alltid om produkterna är säkra att använda på de sätt som vi använder dem. Om de smarta sakerna innehåller säkerhetsbrister kan de utnyttjas på olika sätt för att få tillgång till värdefull information såsom lösenord eller kortuppgifter.
  Därför kommer kampanjens budskap fokusera på människors beteende och hur vi säkrare hanterar våra lösenord, kortuppgifter och smarta saker.

  Kampanjen når ut brett i hela Sverige och kommer vara synlig på TV, bio, sociala media och genom alla samarbetspartners aktiviteter under månaden. 

  Läs mera på https://www.msb.se/sv/amnesomraden/informationssakerhet-cybersakerhet-och-sakra-kommunikationer/informationssakerhetsmanaden/tank-sakert/

  Läs mer
 • Konferensen informationssäkerhet för offentlig sektor gick av stapeln den 17-18 september i Stockholm och besöktes av 750 deltagare. För presentationer och övrigt material klicka här. 

  Läs mer