Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

Säker upphandling

De är många faktorer att ta hänsyn till när kraven i ett  underlag inför upphandling ska formuleras. Att säkerställa skyddet av den information som den externa parten, leverantören, ska hantera är en sådan faktor.

Säkrare upphandlingar har betydelse

Varje år genomförs tusentals upphandlingar runt om i Sverige. De vägledningar som presenteras här ger stöd i att ställa tydliga informationssäkerhetskrav så att en organisations information hanteras på ett säkert sätt när informationen hanteras av extern part eller det finns andra beroenden till externa parter för att organisationen ska kunna utföra sin verksamhet på ett tillförlitligt sätt.

Vägledningen "Upphandla informationssäkert - en vägledning" beskriver ett arbetssätt för att identifiera säkerhetskrav vid olika typer av upphandlingar oberoende för vilken organisation eller verksamhet upphandlingen görs. 

"Upphandling till samhällsviktig verksamhet: en vägledning" fokuserar på stöd till dig som behöver säkerställa att din samhällsviktiga verksamhet fungerar i alla, eller nästan alla situationer.

Läs mer

Vägledning - Upphandla informationssäkert

Vägledning - Upphandling till samhällsviktig verksamhet

 

 

 

Publicerad: 2018-11-12
Uppdaterad: 2018-12-20
Skribent: Redaktionen
Innehållsansvarig: MSB