Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet Hoppa till navigeringen Startsida

Nytt stöd från MSB

Förra året var ett intensivt år för många som är beroende av god informationssäkerhet i det vardagliga arbetet. Många har fått sätta in extra insatser för att anpassa och se över rätt säkerhet i pandemitider.

Som hjälp på vägen mot ett systematiskt informationssäkerhetsarbete kommer MSB nu med ytterligare stöd i olika former.

Metodstöd

I Metodstödet finns det sedan en tid tillbaka inte mindre än sju nya vägledningar på ämnena klassning, ledning och styrning, incident- och kontinuitetshantering. Nu i veckan lanseras också fyra korta filmer med introduktion till de olika analyserna i Metodstödet och en ny publikation som riktar sig till din ledning, ”Ledningens roll i informationssäkerhetsarbetet”.

MSB:s Kursutbud

I vårt kursutbud märks kanske framförallt nya Disa som inte bara har fått en ny snygg design, utan också nytt och uppdaterat innehåll. Disa riktar sig till alla och hjälper er att höja medvetenheten om säkerhet i hela organisationen. Våra webbutbildningar för personer med verksamhetsansvar och för dig som är CISO eller motsvarande finns inom kort fritt tillgängliga på webben och anmälan till höstens omgång av vår lärarledda kurs i strategisk och systematisk informationssäkerhet är öppen i ytterligare någon vecka.

Mer information om metodstödet och kursutbud finns på MSB:s webbplats

Publicerad: 2021-06-14
Uppdaterad: 2021-06-14
Skribent: Redaktionen
Innehållsansvarig: MSB